Flere hackerangreb målrettet virksomheder

Virksomheder modtager i disse dage flere ansøgninger, som er forklædte phishing mail fra hackere.  

Endnu engang viser hackere sig som omstillingsparate og i trit med den verdensomspændende situation. I kølvandet på COVID-19 står mange tusinde mennesker uden job, og det har givet ny næring til snu hackere.

For med flere arbejdsløse, er det kun naturligt, at virksomheder modtager flere jobansøgninger. Desværre stammer mange af disse fra hackere, som ønsker at indsluse ZLoader-malwaren i virksomhedernes computere.

Formålet er at få adgang til virksomhedernes bank- og betalingsoplysninger, hvormed hackerne bliver i stand til at gennemføre transaktioner samt stjæle data som adgangskoder og anden information som f.eks. cookie-data.

Vær kritisk før du åbner denne type mail

Det bliver desværre sværere og sværere at finde åbenlyse fejl på phishing-forsøg fra hackere. Mails er bedre forklædt en tidligere, og selv sprog og semantik forbedres konstant.

Heldigvis er der stadig mulighed for at se på afsenderes adresse og vurdere, hvor sandsynligt det er, man modtager ansøgninger – særligt hvis man som virksomhed ikke er i gang med at rekruttere nye medarbejdere.

Brug den sunde fornuft og vær varsom med at åbne vedhæftede filer, da det typisk er her malware gemmer sig.

Husk desuden at dele nyheden internt i organisationen for at bedst muligt undgå ubudne gæster på virksomhedens netværk.

Read More