Beskyt dine dæk og fælge

Beskyt dine dæk med fælge 

Er du en af dem som synes det er fuldstændigt tosset at gå op i fælge? Det kan være du tænker at folk kun går op i udseendet på deres bil, eller om de har en egentligt funktion? Måske er du selv én af dem, der har overvejet at lade vinterdækkene blive på sommeren over? Det kan på ingen måde anbefales, og ønsker du at blive klogere på, hvorfor fælgen til din bil har en vigtig funktion – så skal du læse med her. 

 

For når det kommer til fælge, så handler det bestemt ikke kun om, at de skal være med til at få din bil til at se sej ud. Dens primære funktion er at beskytte dine dæk. De er nemlig med til at beskytte ved f.eks. påkørsel på en kantsten eller andre ting med dit dæk. Men vi kan nok heller ikke komme uden om, at nogle fælge også får din bil til at se meget bedre og mere stilren ud. Derfor er fælge heller ikke bare fælge. I guder der findes mange forskellige typer af fælge, og hvilke skal du lige vælge? Det kan i den grad være svært at bestemme sig. Et godt råd er, at du laver en god forhåndsundersøgelse, så du er helt sikker på, hvilke fælge, som passer til din bil. Du laver din undersøgelse ud fra bilens mærke, model og årgang. 

 

Du kan vælge mellem alufælge eller aluminiumsfælge. Der er flere ting som kan være gode at kende til inden du vælger, hvilken type materiale du vil købe. Først og fremmest så bruges aluminium ofte til sommerdæk, hvor stål bruges til vinterdæk. Stålet er nemlig mere hårdfør og kan bedre klare vejenes mange udfordringer som, is, sne og salt. Du kan selvfølgelig godt bruge alufælge om vinteren, så skal du bare huske at rense og vaske dem, d støv fra bremsen kan gro fast og danne skjolder. 

 

Når du skal finde din nye fælg, så skal du gøre det ud fra centerhul, møtrik, ET-mål og krydsmål. Alle punkterne har betydning for, hvilken der passer til din bil. Brug gerne en autoriseret forhandler, når du skal købe dine nye fælge. På den måde er du nemlig sikret at de er godkendte efter de foreskrevne standarder. En autoriseret forhandler har også helt styr på garantien.  

Read More